Septemberfotografen (2015) – Anne Christine Gjerde

Jeg har vel alltid vært den som har tatt bilder av familien og begivenheter, men bestemte meg for at dette skulle bli en hobby å bruke tid på i 2008/2009.

Jeg kjøpte meg en Canon 400D, som jeg brukte i mange år. Utstyr er ikke det viktigste for meg, men noen objektiver ble det jo. Jeg fikk meg en Sigma 18-200mm som er mitt favoritt objektiv. Jeg ble etter hvert mer interessert i makro-bilder og kjøpte da en 105mm, også det en Sigma. Nå har jeg en Canon 60D, og mitt nyeste objektiv er en Canon 16-35mm, så får jeg se om en vidvinkel som dette gjør mer med bildene mine.

Jeg tar for det mest bilder rundt i distriktet – Jæren med sine strender, men også nærområdet i Godalen. Da jeg startet var jeg på jakt etter en fotoklubb, og fant fram til Lukkertid via en bekjent. Det viktigste for meg er å finne noe som kan bli et fotografi som har en komposisjon, som også gjør at noen har lyst til å se på dette mer enn en gang; Lys, linjer, farger, alt som er godt for øyet og sinn.