,

Mediestrategi for fotoklubben Lukkertid

På årsmøtet februar 2015 ble det besluttet at følgende systemer skal benyttes i f.m. kommunikasjon og distribusjon av bilder:

  • Facebook – For daglig kommunikasjon og innkallinger
  • Evernote – Referater etc. for styret
  • Flickr.com – Visning av bilder. Anbefales hvis du ønsker å legge ut mange bilder
  • 500PX.com – Her viser du kun dine aller beste bilder
  • Lukkertid.no – Hjemmesiden til Lukkertid

Facebook

Lukkertid sin Facebook gruppe brukes av styret til møteinnkallinger og andre ansvarlige kan legge ut innkallinger til turer og andre arrangement.

Medlemmene kan legge ut informasjon som er av felles interesse. Dette kan være informasjon om utstyr, kurs, praktiske ting som kan linkes til sidene. I tillegg kan medlemmene legge ut bilder for kommentering eller felles glede. Man bør begrense seg til et innlegg eller to i uken, for ellers kan det bli mye informasjon å forholde seg til hvis alle skal legge ut mye og ofte. Hvis man ønsker å dele mange bilder, anbefales det at man legger bildene på Flicker og linker dette inn i Facebook. Hvis man legger ut bilder direkte på Facebook gruppen, så anbefales det å redusere størrelsen til 800 pixler for langsiden.

Facebook gruppen holdes lukket store deler av året. Før årsmøtet kan gruppen åpnes, slik at vi kan tiltrekke oss nye medlemmer. Grunnen til at gruppen holdes lukket er at ellers så blir det lagt inn for mye informasjon og det blir vanskelig for medlemmene å holde oversikten.

Lukkertid har egen side på Facebook forbeholdt betalende medlemmer.

Lukkertid har egen side på Facebook forbeholdt betalende medlemmer.

 

Flickr

Lukkertid har en egen gruppe på Flickr.com. Hvis man ønsker å legge ut flere eller mange bilder for å dele med medlemmene, så anbefales det at man bruker Flickr. Deretter linkes bildene til Facebook. I tillegg kan bildene linkes fra medlemmenes private konto på Flickr til Lukkertid gruppen. Dette er en enkel og god måte å dele bilder på.

Link til Lukkertid på Flickr.

Lukkertids side på Flickr er siden for eksperimentering og masseformidling av bilder.

Lukkertids side på Flickr er siden for eksperimentering og masseformidling av bilder.

500px.com

Denne nettsiden er kjent for å holde en høy standard. Her bør man være kresen på kvaliteten så her legger man ut kun sine beste bilder. Kontoen er gratis, men da er det begrensning på hvor mange bilder man kan laste opp hver uke. Det er også to nivå på betalt abonnement. Bildene kan linkes inn til Facebook. På denne nettsiden kan man bl.a. legge til ”following”, d.v.s. at man merker de man ønsker å følge for å lettere finne bilder av gode fotografer. Lukkertid har en egen gruppe på denne nettsiden.

På 500px.com er det et system for poenggiving slik at de som får mange poeng blir mer synlig. Hvis man ønsker ”likes” og ”favorites” for å få poeng, så trenger man å vise bildene til mange. Å linke bildene til Lukkertid Facebook gruppe kan bidra med å få flere stemmer.

Størrelsen på bildene på 500px.com bør være minimum 1600 pixler på langsiden. Hvis man ønsker å legge bilder for salg på denne nettsiden, må bildene være minimum 3000 pixler på langsiden.

Link til Lukkertid på 500px.com

Lukkertid har egen gruppe på 500px. Vi abefales å ikke legge ut mer enn max ett bilde pr dag. Dette skal være blant våre beste bilder.

Lukkertid har egen gruppe på 500px. Vi abefales å ikke legge ut mer enn max ett bilde pr dag. Dette skal være blant våre beste bilder.

 Lukkertid.no

Dette er hjemmesiden til klubben. Her presenteres månedens fotograf. I tillegg blir det lagt ut informasjon om møter, workshops, kurs og turer. Det er også et kart på nettsiden med forslag til gode fotolokasjoner. Det er ønskelig at medlemmene kommer med forslag til innhold for å gjøre hjemmesiden best mulig. Nettsiden administreres av Geir Ertzgaard.

Lukkertid har egen hjemmeside.

Lukkertid har egen hjemmeside.

 

 Evernote

Evernote brukes av styret for møtereferat og annen kommunikasjon. Styremedlemmene har tilgang til et felles område der alle dokumenter deles.

 

Innsending av bilder som skal vises på klubbkveldene

Bilder som skal vises på Lukkertid sine medlemsmøter kan lastes opp til EntourageBox. Dette er en felles plass der bilder kan lastes opp av medlemmene. Det er også enkelt på medlemsmøtene å laste ned bildene derfra. Ved å bruke denne tjenesten, slipper man å benytte minnebrikker. Anbefalt minimum størrelse på bildene er 2000 pixler på langsiden av bildet. Bildene lastes opp i jpg format.

Utarbeidet av Flemming Stene og styret.