Januarfotografen – Geir Ertzgaard (2014)

Det viktigste jeg har lært og som jeg lærer bort til mine fotoelever, er at for å bli en god fotograf, må du lære deg å ta bilder av det du ser, ikke av det du ønsker å se. Jeg har vært med i Lukkertid i fem år, og er nå nestleder og den som styrer med hjemmesiden og Facebook-siden.

Jeg ser på meg selv først og fremst som en dokumentar- og reisefotograf, og liker veldig godt innfallsvinkelen til Robing Wong, den kjente malaysiske fotobloggeren som bruker kameraet som en slags fototerapi. Bilder blir gode av at du tar flere bilder, og viktigheten av fotograferingen oppstår når kameraet blir en måte å meditere og betrakte verden på. Å gå en tur på et ukjent sted, kikke meg rundt og knipse de tingene jeg faktisk observerer – ingen ting innenfor foto er bedre enn det.

De fleste bildene jeg viser for folk har jeg tatt på reisene mine – først og fremst med fotoklassen på Solborg Folkehøgskole som jeg er lærer for, men også på turer med familien eller alene. Det tekniske fokuset og det dyre utstyret får andre ta seg av, jeg vil helst at bildene skal være en slags bevissthetsstrøm, der de bildene som kommer er de bildene du vil ta. Alle bildene jeg har valgt ut til denne teksten er fra reiser til Asia eller Afrika, og jeg har fått min stipendiat i år, Mia Hakalahti Eilertsen, til å plukke de ut blant 400 bilder jeg viste på klubbkveld.

Vil du se flere av mine bilder, kan du gå inn på nettstedet mitt, Verden og vestkysten, eller på gallerisidene som jeg deler med min bror Ståle på www.ertzgaard.no.

2 replies
 1. John Olav Dahl
  John Olav Dahl says:

  Kjekt å se disse bildene igjen. Jeg liker godt de som viser mennesker i sit naturlige miljø og i hverdagslige situasjoner. Spesielt menneskene på toget, de usosiale «sosiale», og gutten med bøkene.
  At betrakteren kan se på et bilde og undre seg over hva personene tenker på 🙂

  Svar
  • geir
   geir says:

   Tusen takk for det. Jeg er enig. Nå er dette et utvalg gjort av andre, noe jeg syns var veldig spennende, men jeg syns nok det samme som deg at mennesker i verden-bildene er de mest interessante.

   Svar

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.